Asiakaskokemuksia Kotikuntoutus Nepin näpit palveluista.

"Suurin iloinen asia on ollut se, että aktiivisuus ja omatoimisuus
olivat lisääntyneet kotona."

”Fysioterapeutti Neppi Stenbäck on käynyt kuntouttamassa liikuntarajoitteista ja muistisairasta miestäni, jolla lisäksi on vaikeat näkö- ja kuulovammat. Tunnit ovat olleet kerran viikossa 45 minuuttia kerrallaan.

Omaishoitajana huomasin Nepin käynneistä miehessäni tapahtuneita myönteisiä muutoksia jo muutaman käyntikerran jälkeen. Rollaattorin avulla kävely oli varmistunut ja käsien käyttö erilaisten välineiden kanssa on sujuvampaa.

Suurin iloinen asia on ollut se, että aktiivisuus ja omatoimisuus olivat lisääntyneet kotona. Mieheni alkoi kirjoittaa ja soittaa, taidot, jotka hän oli jo tietoisesti jättänyt taakseen. Kaikki toiminnot tarvitsevat edelleen harjoitusta, mutta alku on ollut lupaavaa. Toivon yhteistyömme jatkuvan pitkään.

Nepillä on monipuolinen ohjelmakokonaisuus, jonka avulla kohenee sekä keho että mieli. Hän on huumorintajuinen ja kekseliäs luomaan mielikuvia harjoituksiin saaden näin hoidettavan jaksamaan ja antamaan parhaansa. Nepin kannustus ja kiitos tunnin päätteeksi jättävät valoisan mielen.

Neppi on hyvä, reipas ja iloinen ohjaaja, jonka ammattitaito on kiistaton. Hän osaa herättää hoidettavan toimintaan, joka virkistää hoidettavaa kokonaisvaltaisesti.”

 Ritva

"Mieleni on virkistynyt ja vaikka eteneminen kanssani on hidasta, tunnen kuitenkin edistyväni."

”Olen ollut Nepin ohjauksessa kerran viikossa koko kesän 2020. Aluksi jännitti, sillä tunnen itseni ”ei niin kovin liikuntaintoiseksi”. Mutta kuinka sitten kävikään!

Nepin vauhdikas ja reipas tapa ohjata toimintaa sai minut suorastaan odottamaan seuraavaa tuntia. Hänen motivointikeinonsa ovat aivotoimintaakin harjoittavia. Mm. laskemalla toistoja eri kielillä tai vaihdellen yhdellä kielellä yksi toisto ja toisella toinen jne. Myös monipuolinen välineiden käyttö pitää myös mielen toiminnassa. Fyysisen suorituksen kanssa on aina mieli mukana. Soudetaan, melotaan, heitellään palloa, vaihdetaan tempoja (allegro, moderato, lento).

Mieleni on virkistynyt ja vaikka eteneminen kanssani on hidasta, tunnen kuitenkin edistyväni. Minusta taitaakin tulla ”vähän liikuntaintoisempi”. Kiitos Neppi!”

Jorma, 85

Jorman ajatukset kuntoutuksesta Ritvan (puoliso) haastattelemana ja kirjaamana.

"Näistä jumppaohjelmista on ollut meille suurta hyötyä,
virkistystä ja iloa fyysisesti ja myös henkisesti. "

”Maaliskuu, pandemia, poikkeustila, josta johtuen lähes kaikki pysähtyi ja/tai peruttiin. Statuksenamme tuli olla riskiryhmässä, ikämme puolesta. Ohjatut ryhmäliikunnat peruuntuivat myös. Tyttäremme oli huomannut netistä Kotikuntoutus Nepin Näpit ja vihjasi siitä meille.

Nettijumpista muodostui heti meidän säännöllistä ulkoliikuntaa täydentävä. Hän aurinkoisilla silmillään ja viehättävällä olemuksellaan ”saapuu olohuoneeseemme” jumppahetkeksi. Seuraavaa nettijumppaa jäämme sitten jo odottamaan innokkaina. Hänen tyylinsä vetää ohjelmia on rauhallisesti etenevä ja ne ovat monipuolisia. Hän ohjeistaa suorittamaan liikkeet sen mukaan kuin tuntee pystyvän tekemään ne tuntematta itseänsä ”huonokuntoiseksi”. Olemme myös hankkineet ohjelmissa tarvittavia välineitä, joita meillä ei ennestään ole.

Näistä jumppaohjelmista on ollut meille suurta hyötyä, virkistystä ja iloa fyysisesti ja myös henkisesti. Henkisesti erikoisesti silloin, kun kevään korona-aika alkoi olla ns. ”synkimmillään”.

Suosittelemme!”

Etelä-Kymenlaaksossa Kymijoen suistoalueella,

Helena ja Matti, molemmat 73 vuotta

"Liikkuvuus on parantunut ja kolotukset vähentyneet."

”Nettijumpat ovat hyvin edistäneet kuntoutusta reisiluunmurtuman jälkitilassa. Liikkeet tulee paremmin tehtyä, kun joku ohjaa miten tehdään. Ja vaikka tämä on ryhmä silti olen tuntenut että ohjeet on henkilökohtaiset.”

Liisa, 68

”Olen jumpannut Nepin tahdissa säännöllisesti keväästä lähtien. Liikkuvuus on parantunut ja kolotukset vähentyneet. Olo on kevyt urakan jälkeen. Suosittelen Nepin monipuolista ja selkeää nettijumppaa kaikille sohvaperunoille.”

Jari, 67